FirstBite vajíčka žiabronozky soľnej k liahnutiu, 100g

Kód: BC-180
37,30 € 31,08 € bez DPH
Skladom (1 ks)
Môžeme doručiť do:
2.6.2020

Vajíčka žiabronožky (Artemia cysts) boli zozbierané a triedené v laboratórnych podmienkach, s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky pri liahnutí..

Detailné informácie

Podrobný popis

  • Minimálna liahnivosť 90%
  • 230,000 Nauplie / 1 gram
  • vákuovo balené v 100g a 425g plechovkách

PRVÉ KROKY

Vezmite si kónicku alebo podobne tvarovanú nádobu na liahnutie a uistite sa, že ju budete môcť dobre nasvietiť.Je podmienkou, aby nádoba bola transparentná pre dobrý prenos svetla.

PRIDAJTE VODU

Naplňte nádobu vodou a upravte salinitu na 25ppt, optimálna teplota pre liahnutie je 28 C 

PRIDAJTE VAJÍČKA

Pridajte vajíčka v pomere 1g na 1 liter.

VZDUCHUJTE

Vložte vzduchovanie s cieľom udržať vajíčka v pohybe - nevzduchujte príliš veľa aby nedošlo k spojeniu / zlepeniu vajíčok v hrdle nádoby nad vodou. Tento krok výrazne ovplyvní celý proces liahnutia.

 Liahnutie

V závislosti od teploty vody dôjde k liahnutie medzi 18 - 36 hodinami.

 ZBER

Po vyliahnutí je potrebné odstaviť vzduchovanie a vyčkať niekoľko minút k rozdeleniu škrupín a vyliahnuté artemie. V túto dôležitú chvíľu sa odporúča umiestniť zdroj svetla ku dnu nádoby na liahnutie, a tak podporiť žábronožku v pohybe a umožniť škrupinám vystúpať k hladine. Keď dôjde k oddeleniu, Nauplie artemie možno buď odsať z dna nádoby hadičkou alebo ich opatrne scedíme.

 Prepláchnuť

Vyššia inkubačná teplota vytvára ideálne podmienky pre rozmnožovanie baktérií. Preto je dôležité preplachovať artémie v jemnej sieťke čistú čerstvou alebo slanou vodou pred jej samotným použitím na kŕmenie.

ČISTOTA ZARIADENIE / POMÔCOK

Nádoby, akvária a pomôcky k liahnutiu artémie by mali byť pravidelne dezinfikované.

Dodatočné parametre

Kategória: Krmivo pre morské živočíchy
Hmotnosť: 0.15 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.